Sosialantropologene ved UiO sitt tidsskrift.

En antropologspires erfaringer: Oslos uteliv som felt


En introduksjon

21.09.2008
Maria Christophersen

Dette prosjektet begynte med en siste skål på mitt tidligere stamsted, Spasibar. Sukk. Med gravølen i hånda måtte jeg konstatere at jeg ikke ante hvilke andre steder det var mulig å gå. Var dette slutten på mitt sosiale uteliv i Oslo?

Tidligere dette året var det en antropolog på AiA (Antropologer i Arbeid) som kommenterte at hele livet kan forstås som feltarbeid. Hele livet, med alle dens sfærer og arenaer, kan forstås som en uutømmelig kilde til antropologiske feltarbeid. Dermed kom tanken om Oslos uteliv som felt. Kanskje forskjellige utesteder i Oslo kan peke til forskjellige kulturelle grupper med egne innhold som differensierer gruppene fra hverandre? Jeg har stadig sagt at Oslo er en liten by. Til tider kan jeg hevde at det er en liten, kjedelig, og grå by. Dette er selvsagt kun når livet mitt forøvrig har konturene av liten, kjedelig, og grå. Jeg innser at Oslo sannsynligvis er forutrettet i min forståelse. Jeg håper nå på å motbevise meg selv denne høsten. Jeg håper på å møte flere forskjellige kulturelle grupper som gjemmer seg bort på forskjellige steder. Kanskje ikke Oslo er så liten likevel?

Send forslag om steder jeg burde utforske til march<a>student.uio.no og merk mailen med “Oslos uteliv som felt”. Kanskje vi sees!


One response to “En antropologspires erfaringer: Oslos uteliv som felt”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: