Sosialantropologene ved UiO sitt tidsskrift.

Utenfor lesesalen


Lille Latte Kaffebar på John Collets Plass

12.10.2008
Maria Christophersen

Etter uendelig mange kaffepauser fra lesesalen på Blindern, forflytta jeg meg til Lille Latte Kaffebar på John Collets Plass. Like greit å lese og drikke kaffe samtidig!

Først og fremst vil jeg poengtere at kaffen var uendelig god. Helt perfekt cortado for min del.

Ellers: midt på dagen midt i uka var det ikke altfor mange mennesker heller. Jeg satte meg på en høy barstol ved et enda høyere bord og la bok og notatblokk pent ved siden av kaffen. Massevis av lys fra de store åpne vinduene var et pluss. Det var heller ikke altfor høy musikk som strømmet bort til meg fra radioen, men egentlig et helt greit støynivå som kunne fylle ørene med hvit styøy mens jeg konsentrerte meg om Bourdieu.

Kaffen gikk fort, men det var ingen som ba meg gå av den grunn. Jeg kunne sitte der med den tomme koppen min uten å skrape sammen rester av studielånet for å kjøpe meg ny kaffe og forlenga plass inne i kaffebaren på den høye stolen hvor jeg hadde satt meg så godt til rette.

Jeg må kanskje innrømme at jeg ikke fikk med meg så altfor mye av Bourdieu mens jeg strevde meg gjennom endeløse setninger med uendelig mange kommaer. Men det var nok Bourdieu, og ikke Lille Latte Kaffebar. Kaffebaren anbefales, men for Outline of a Theory og Practise er det nok bedre å snakke med Krohn-Hansen.

Så, helt til slutt, må jeg beklage at jeg glemte å spørre hvorvidt det var trådløst nett eller ikke. Men jeg greide meg fint uten. Dessuten er Blindern bare fem min unna hvis det er krise, noe som er enda ett pluss.

Fortsatt god lesing!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: