Sosialantropologene ved UiO sitt tidsskrift.

Programutvalget ved SAI


Hösten 2008

Programutvalget jobbar varje semester med betydelsfulla projekt gällande alla studenter vid socialantropologiskt institut. Hösten 2008 var en händelsrik semester för oss engagerade i studentlivet. Som de flesta kanske har hört lider instituten på UiO av stora budgetkutt. Detta påverkar oss studenter. Vi på programutvalget vill ändå tacka det socialantropologiska institutet för kloka val gällande de ekonomiska indragningarna då de har blivit utspridda för minimal inverkan på studenteras studiekvalitetskrav. Vi har fått vara med i processen och blivit upplysta av kommande händelser. Till våren kommer vi, vad jag vet, märka förändringar i tillgängligheten av seminar utenom föreläsningar. Det är Sosant 2210 – Etnisitet og nasjonalisme som blir påverkat av detta. Det är inte gjort några indragningar i budgeten för studenttiltag i det denna upplaga av Antropress går i tryck.

Vi har fått som uppgift av institutet att arbeta fram förslag på en ny sammasättning av 40-gruppen i socialantropologi för att den ska verka mer attraktiv för studenter utifrån sosant. Det behövs fler studenter som väljer våran 40-grupp. Vi kan alla promotera för hur bra vårat fag är!

Ett annat viktigt projekt som är satt igång är en omstrukturering av bachelorgraden. Här har vi i programutvalget varit med och är fortfarande, vilket glädjer och ger oss en känsla av tillhörighet i fagmiljön på sosant. Målet med omstruktureringen är att ge studenter en bredare kunskap i faget. Det gäller framförallt inom faghistorian men även för att alla studenter ska komma i kontakt med alla de viktiga teman inom socialantropologi som en bachelorgrad borde ge. Det sistnämnda har hittills fungerat hyfsat bra, men det finns ändå rum för förbättringar. Följ med på 

www.sosialantropologi.org för uppdateringar runt detta!

Det blev en lyckad tillställning då vi firade Levi-Strauss 100 årsdag. Tack till alla som medverkade och till alla som kom! Festföreningen och PU är glada!

Tack till institutet för gott samarbete hösten 2008! 

Våren 2009

Våren 2009 bjuder på massa utmaningar för oss i programutvalget. Vi samarbetar vidare med institutet i bachelorkomiten och förhoppningsvis kommer även masterkomiten igång med sitt arbete angående mastergraden.

Det närmar sig för en ny fagkritisk dag. Temat för detta år är inte bestämt än så vi mottar gärna tillbakameldingar på intressanta teman. När det är aktuellt kommer ni motta mail och information kommer sättas upp, missa inte detta i år!

Undergrupperna till programutvalget (Antropress, Antropologer i Arbeid, Antrobok,  Potlatch, Betwixt&Between) jobbar på med kommande arrangemang och välkomnar nya engagerade medlemmar som är villiga att hjälpa till med att göra det mer spännande och händelserikt att vara student på SAI och Blindern. Att vara med i dessa ger positiva erfarenheter för alla!

Titta gärna förbi på våran hemsida www.sosialantropologi.org eller ta kontakt med mig för tillbakamelding eller/och intresseanmälan!

MVH 
 
Jenny Bevring, Ledare för PU. 
E-post: Jennylb@student.sv.uio.no


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: